top of page

Fabulous Bäckström Brothers

Musiikkiteatteri -klovnit

JOITAIN VUOSIA SITTEN AIKANA, jolloin Jouni Bäckström oli vasta nuori opiskelijapoika syntyi hänen päässään ajatus. Se ei ollut ihan tavatonta, sillä Jounin päässä syntyi ajatuksia tuon tuostakin – oikeastaan niin usein, että ympärillä olevat ihmiset, varsinkin Jounin isoveli Petri, suhtautuivat nuorukaisen ajatuksiin rauhallisen huvittuneina, eivätkä ottaneet häntä kovin vakavasti. Tässä ajatuksessa oli kuitenkin jotain tavallista suurempaa; tarkemmin tarkasteltuna se ollut vain ajatus vaan unelma. Ja seuraavien kuukausien aikana se muutui unelmasta tavoitteeksi. Se pitäisi tehdä uusi musiikkikomedia. Ei sellainen mukahauska oopperailoittelu, jossa katsojat hymyilevät vaivaantuneesti mutta ei myöskään sellainen esitys, jossa laulua taitamattomat näyttelijät matkivat ja pilkkaavat oopperalaulajia vaan oikeasti hauska ja musiikillisesti taiten tehty esitys, joka saisi yleisön ulvomaan naurusta mutta myös hämmästelemään musiikin kauneutta.

Kun Jouni sitten lopulta (10-vuoden ponnistelujen jälkeen) valmistui oopperalaulajaksi oli aika kypsä tämän esityksen synnylle. Jouni keräsi ympärilleen parhaat voimat, jotka tunsi: Jounin veli Petri ja uskomaton pianovelho Jukka Nykänen olivat itsestään selvät taiteilijat muodostamaan Jounin kanssa mitä upein (vaikkakin hiukan eksentrinen) ensemble ja kerättyään rohkeutta uskaltautui Jouni kysymään hauskimpia tuntemiaan taiteilijoita Spymonkey -ryhmän Toby Parkia ja Aitor Basauria esityksen ohjaajiksi. Se mitä tästä syntyi yllätti kaikki (eikä vähiten tekijänsä): tarkasti rytmitetty ja vatsalihakset nyrjäyttävän hauska musiikkikomedia, jonka musiikillinen maailma kätki itseensä niin Richard Wagnerin kuin Johnny Cashin mestariteoksia.

Esityksestä kehittyi vielä enemmän: vierailu, kiertue, yhdistys, uusi esitys…

Matka on ollut huikea ja vielä paljon on edessä. Hyppää matkallemme (täydennämme kiertuekalenteria aina kun voimme), katso videomme youtubessa (ja tilaa jos pidät), seuraa meitä facebookissa ja twitterissä ja tiedät mitä meille tapahtuu.

Dream big and may the force be with you ja jotain Taru sormusten herrasta

Fabulous Bäckström Brothers

Jouni ja Petri

bottom of page