Kipparikvartetti

24 touko Kahden veljesparin Uusi Kipparikvartetti

Legendaarinen Kipparikvartetti syntyi vuonna 1950 suomalaisen musiikkielokuvan tarpeisiin. Valtavan suosion saavuttanut ryhmä toimi  yli kolmekymmentä vuotta. Kahden veljesparin muodostama Uusi Kipparikvartetti elvyttää vanhaa ja tekee uutta. Dramatisoitu konsertti Savoy-teatterissa kertoo uusien Kippareiden vaiheista legendaaristen kollegoiden jalanjäljissä.

Idea Kipparikvartetin uudesta tulemisesta on oopperalaulaja Petri Bäckströmin pitkäaikainen haave. Palaset asettuivat paikoilleen keväällä 2017, kun Petri Bäckström ja Sampo Haapaniemi osuivat samaan Kansallisoopperan produktioon. Veljesparit Bäckström ja Haapaniemi ovat tuttuja toisilleen jo opiskeluajoilta. Yhteistyö hyödyntää veljesten laajaa kokemusta ja osaamista.

Uusi Kipparikvartetti

Alkuperäisten Kippareiden tapaan uudet kvartetin jäsenet Petri Bäckström (Suomen Kansallisooppera, Fabulous Bäckström Brothers), Jouni Bäckström (Suomen Kansallisteatteri, Fabulous Bäckström Brothers), Sampo Haapaniemi (Suomen Kansallisooppera) ja Tuukka Haapaniemi (Club for Five) ovat hankkineet monipuoliset kannuksensa musiikin ja näyttämötaiteen eri alueilta. Ryhmän jäsenillä on kymmenien vuosien kokemus sekä klassisen että kevyen musiikin alalta, mutta myös komedian tekemisestä, kuoron johtamisesta, sovittamisesta, säveltämisestä, näyttelemisestä ja tanssimisesta. Kaikkien kyvyt tulevat käyttöön dramatisoidussa Kipparikvartetti -konsertissa.

Savoy-teatterissa nähtävä Kipparikvartetti on tarina Suomen kaikkien aikojen menestyneimmän mieskvartetin perustamisesta ja sen alkuvaiheista. Virtuoosisten musiikki- ja komedianumeroiden rytmittämän dramatisoidun konsertin rungon muodostavat tarinat Kipparikvartetin perustajajäsenten vaiheista mutta esityksessä tarinat sekoittuvat nykyaikaan ja uusien Kippareiden omiin elämänvaiheisiin. Konsertin musiikki koostuu sekä alkuperäisen Kipparikvartetin hittilauluista että uudelle kvartettikokoonpanolle sovitetusta musiikista. Esityksen ohjaa musiikkiteatterin suomalainen uranuurtaja Reetta Ristimäki.

Uusi Kipparikvartetti 15.2. Tapiolasalissa ja 14.4. Savoy-teatterissa.