Brighton Fringe 2018

13 kesä Brighton Fringessä menestynyt show Prix Italiaan

The Fabulous Bäckström Brothers Show esiteltiin teatteriyleisölle Brighton Fringe -festivaalilla 31.5.-2.6. Vastaanotto oli loistelias!

Pääkaupunkiseudulla ja eri puolilla Suomea lähes 60 esitystä kerännyt ja edelleen kiertävän The Fabulous Bäckström Brothers Shown englanninkielinen versio esitettiin Brighton Fringe 2018  -festivaalilla. Taiteilijaryhmää etukäteen jännittänyt kohtaaminen brittiyleisön kanssa onnistui erinomaisesti.

Neljä näytöstä The Old Market -teatterin lähes täysille katsomoille saivat yleisön nauramaan läpi esitysten ja palkitsemaan esiintyjät raikuvin ja seisten annetuin aplodein. Vahvan teatteri- ja komediaperinteen Britanniassa tämä oli suomalaisille merkittävä voitto. Show sai myös kriitikoilta yksimieliset viisi tähteä ja “Highly recommended” -suosituksen.

The Fabulous Bäckström Brothers Show on myös YLEn edustaja tämän vuoden Prix Italia -festivaalilla, TV Performing Arts -sarjassa. YLE taltioi shown televisiolle viime vuonna ja se on nähtävissä Areenassa.

The Brighton Fringe on Englannin suurin esittävien taiteiden festivaalitapahtuma. Toukokuussa käynnistyneessä kaupunkitapahtumassa oli tarjolla satoja esityksiä eri näyttämötaiteen aloilta. Festivaalin kävijämäärä tänä vuonna oli n. 550 000. Suomen Lontoon Instituutti oli mukana tämän vuoden tapahtumassa tuomassa festivaalille suomalaisen ohjelmakokonaisuuden, johon myös The Fabulous Bäckström Brothersin vierailu kuului.

Lue arviot Fringe-esityksistä:

The Latest/Brighton

Brighton & Hove News

FringeReview