the-fabulous-backstrom-brothers-mozart-09dec16-c-alejandro-lorenzo-271

06 touko TAPANI LÄNSIÖ – MINNA LINDGREN: KAKSI TARJOILIJAA 

The Fabulous Bäckström Brothers on tilausteos, säveltäjä Tapani Länsiön ja libretisti Minna Lindgrenin  Kaksi tarjoilijaa kantaesitettiin kapellimestari Janne Nisosen johdolla Porissa 1.5.

“Kaksi tarjoilijaa sai lajityypikseen nimen konserttikohtaus. Se on kuin oopperaa mutta ei oopperan lavalla.  Lindgrenin luoma tarina syttyi Länsiössä ideoihin kuin juhannuskokko Seurasaaressa”, tekijät kuvailevat. “Tarjoilija on suvereeni virtuoosi, esiintyjä, tunnelman luoja, vallankäyttäjä ja palvelija. Kuten aina asiakastyössä, takahuonepuheet ovat toisenlaisia kuin palvelutilanteen kohteliaat fraasit.”

Teoksen ohjaajan Erkki Saarelan ja The Fabulous Bäckström Brothersin yhteinen nimittäjä on fyysinen teatteri ja komiikka. Pitkän teatteriuransa lisäksi Erkki Saarela muistetaan mm. legendaarisista tv-sarjoista HukkaputkiSoitinmenot, Isänmaan toivot ja Myllyrinne Company. Italialaiseen Nobel-palkitun näytelmäkirjailijan ja ohjaajan Dario Fonmonologinäytelmien sarja Mysterio Buffo on kuulunut Saarelan ohjelmistoon yli 30 vuoden ajan.