Photo: Seilo Ristimäki

26 maalis BIG BANG SIEGFRIED, FBB SHOWN SINFONIAORKESTERISOVITUS

Big Bang Siegfried, The Fabulous Bäckström Brothers -musiikkikomedian sinfoniaorkesterisovitus, sai riemukkaan vastaanoton sekä yleisöltä että arvioijilta. Esitys kantaesitettiin huhtikuussa Saksan Hagenissa ja lokakuussa Turun Filharmonisen Orkesterin kanssa. Maaliskuussa (25.3.) Big Bang Siegfried räjähtäi Helsingin Finlandia-talossa. Musiikista huolehti loistava Vantaan Viihdeorkesteri, jonka muuntautumiskyky ja komea soundi pääsivät toden teolla oikeuksiinsa tässä hulvattomassa iloittelussa. Orkesteria johti Nick Davies.

Christoph Rösner toteaa otsikolla Kolme umpitärähtänyttä suomalaista ja nauruun läkähtynyt hagenilaisyleisö: ”Sopivatko kvanttifysiikka, alkuräjähdys ja jumalhiukkasen – Higgsin Bosonin – etsiminen yhteen Johnny Cashin ja Richard Wagnerin kanssa? Entä kaikki tämä samalla lavalla orkesterin kanssa? Ilman muuta! — Jättimäinen, 90-minuuttinen naurupaukku ravisutti sunnuntai-iltana vanhan Hagenin teatterin perustuksia kolmen Saksassa toistaiseksi täysin tuntemattoman suomalaisen musiikkikabaree-esiintyjän toimesta. — kolme suomalaista ovat mitä epäkunnioittavimpia ja siten parasta, mitä tällä hetkellä saksalaisella ja eurooppalaisella kabareenäyttämöllä nähdään.” (Christoph Rösner, Doppelwacholder)

Nopeasti kuluneissa parissa tunnissa nämä kolme muusikkoa tekivät selväksi, miten paljon koomista potentiaalia on yhtäältä fysiikassa ja toisaalta Wagnerin oopperateoksissa ja nostattivat showllaan hagenilaisen yleisön kirjaimellisesti ylös istuimiltaan. — Bäckström Brothers ja pianisti Jukka Nykänen yhdessä Hagenin Filharmonisen Orkesterin kanssa tarjosivat kaksi tuntia parasta viihdettä ja saivat yleisöltä palkinnoksi seisten annetut suosionosoitukset. Näitä häikäisevä musiikkikoomikoita kuulisi mielellään lisää. Sopii toivoa, että he palaavat Saksaan pian uudelleen.” (Thomas Molke, On-line Musik Magazin)

Kun Wagnerin ooppera ”Siegfried” yhdistetään Johnny Cashin ”Ring of Fireen” tai Star-Wars-sävelmiin, kolme miestä visertää umpikoomisissa lintuasuissa esiin kuoriutuen ja piano toimii Corvetten takapenkkinä, täytyy The Fabulous Bäckström Brothersilla olla sormensa pelissä. — Yleisöllä oli epäilemättä hauskaa, joka puolella kuului taukoamatonta kikatusta, hörähdyksiä ja täyttä naurua.” ( Big Bang arvio, Westfalenpost)

“Big Bang Siegfriediä hehkutettiin esittelyteksteissä ”vatsalihakset nyrjäyttävän hauskaksi” musiikkikomediaksi. Noin kovien ennakko-odotusten asettaminen on vaarallista, mutta torstaina ne kyllä lunastettiin hienosti. Ja mikä parasta, Big Bang Siegfried on musiikkikomedia, jossa komiikka on ihan oikeasti musiikillista.” (Turun sanomat)

Big Bang Siegfriedin orkesterisovitukset teki maailmalla mainetta mm. pelimusiikkisovituksillaan niittänyt säveltäjä Jonne Valtonen, valovisualisoinnista vastasi Ville Virtanen. Teoksen ovat ohjanneet kansainvälisesti tunnetun Spymonkey –ryhmän komedian mestarit Toby Park ja Aitor Basauri.

Liput Ticketmaster